RSS

Jumalan sallima sairaus – ja lääkkeet – lahja epäuskoiselle ihmiselle?

28 Hel

YLE:n MOT esitti 25.5.2013 ohjelman Riivaajat kirkossa, missä Pirkko Jalovaaran puheesta oli lohkaistu mm. lause ”lääkkeet ovat demonin tie ihmiseen”. Ohjelma aiheutti aikamoisen hälyn, missä kritisoitiin ankarasti Jalovaaraa ja muitakin karismaattisia ilmiöitä.
http://areena.yle.fi/tv/1806102

– En ota kantaa Jalovaaran puheeseen, ja vaikka uskon, että demoneita eli riivaajia on olemassa, niiden aiheuttamat sairaudet ovat hyvin harvinaisia. Mutta huomattavasti enemmän on tapauksia, missä Jumala sallii ihmiselle sairautta – rakkaudessaan.
– Olen pohdiskellut tätä asiaa jo pitkään, mutta nyt vuodenvaihteessa – itse sairastuttuani lihasreumaan – se tuli minulle ajankohtaiseksi. Ennen tätä ennätin jo moneen kertaan ihmetellä, kun Jumala ei ole minua kurittanut, että rakastaako Hän minua ollenkaan? – Olen kuitenkin ollut kiitollinen, että olen saanut elää näin pitkään ilman kroonisia kipuja. Vasta tämän vuoden tammikuussa sain sitten minäkin kokea, miltä tuntuu, kun arkiset askareet tuottivat päivä toisensa jälkeen aina vain pahenevaa tuskaa. Nyt tiedän, miltä tuntuu olla vanha ja raihnainen ja kivulias! Jumala salli minulle tuon tunteen, jotta ymmärtäisin paremmin kärsiviä lähimmäisiäni.

– Ennen sairastumistani olin ikäisekseni hyvässä fyysisessä kunnossa. Ja vaikka siitä kiitinkin Jumalaa – aina joskus silloin tällöin – elin siinä uskossa, että omin voimin pysyn terveenä ja hyväkuntoisena, kun harrastan tarpeeksi liikuntaa, syön terveellisesti ja nukun hyvin… Nyt ymmärrän, että kaikki on Jumalan käsissä – niin terveys kuin sairauskin. Nyt tiedän, että vaikka kuinka yrittäisin, en pysyisi terveenä ilman Jumalan armoa. Osaan kiittää Häntä kaikissa olosuhteissa.

– Entä lääkkeet? – Itse sain kortisonista suuren helpotuksen kipuihin, mutta eikö Herra olisi voinut parantaa minut ilman lääkkeitäkin? – Varmasti, jos oma uskoni olisi riittänyt ja jos muuten olisin ollut siihen ”valmis”. Mutta minulla ei ollut tarpeeksi uskoa, koska ajattelin, että olen ikäänkuin ”ansainnut rangaistuksen”… että minun pitäisi nyt oppia jotain sellaista, mistä en ole aiemmin välittänyt. Jumala haluaa näin osoittaa minulle jotakin, mitä en ole ennen ymmärtänyt.

– Olisiko niin, että Jumala on lahjoittanut lääkkeet sellaisia ihmisiä varten, joiden usko ei riitä ”parantumisihmeisiin” ? Lääkkeiden ja muiden hoitojen ja hoitajien kautta Jumala haluaa helpottaa kärsimyksiämme silloinkin, kun emme osaa tai jaksa rukoilla apua Häneltä.

Katselin hiljattain TV7:lta tätä Turun Ilpoisten piirin lähetystä, missä Lassi Erpiö ja Tuula Ekbom puhuvat aiheesta ”Miten Jeesus parantaa?”
Jumala toimii yhä monin eri tavoin. Vieraana Jorma Uimonen

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=28640

Tässä jaksossa puheeksi tullut rukousliina on ollut minulle sellainen mystinen, maaginen asia, mutta Jorma Uimosen esittelemänä taidan ymmärtää rukousliinan ”voiman”: sehän on samaa kuin esim. Raamatun kohtauksessa, missä nainen uskoi, että jos vaan saa koskettaa Jeesuksen viitan tupsua, niin hän paranee… Ja hän parani! – Onko niin, että ihminen tarvitsee jotain käsin kosketeltavaa, konkreettista materiaa – uskonsa vahvistukseksi?

P.S. Kun kirjoitin ”epäuskosta” en tarkoittanut uskoa Jeesukseen Kristukseen Herrana ja Vapahtajana, vaan epäilyä omasta paranemisesta. Riittääkö minun uskoni siihen, että voisin parantua Jumalan voimassa. Esimerkkinä pari jaetta Raamatusta:

Mark. 5:34 Jeesus sanoi hänelle: ”Tyttäreni, uskosi on parantanut sinut. Mene rauhassa, sinä olet päässyt vaivastasi.”
Luuk. 18:42 Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Saat näkösi. Uskosi on parantanut sinut.”
Mainokset
 
1 kommentti

Kirjoittanut : 28.2.2013 Kategoria/t: Polymyalgia, Usko

 

Avainsanat: , , , , , , , , ,

One response to “Jumalan sallima sairaus – ja lääkkeet – lahja epäuskoiselle ihmiselle?

  1. keijo

    28.6.2013 at 7:18 pm

    JO on ihme jos emme usko Herran parantavaan voimaan ja sairaitten parantumista PYhän Hengen voiman kautta ja kuolleitakin on herännyt näinä viimeisinä päivinä ja suuria tunnus tekoja ilmenee jo kaikkialla ja antakoon Herra tänne Pohjolaankin parantamisen armolahjan omaavia palvelijoita ja suuri herätys ja Pyhän Hengen vuodatus..kiitos ja siunausta,keijo södertälje

     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
Pia Kangas Photography

Tervetuloa katsomaan maailmaani :) Welcome to see my world :)

Askeleita virrassa

kristillisiä ajatuksia, hetkiä arjesta

irman kuvia

Luonnon suuria pieniä ihmeitä

Går kroniska sjukdomar att bota?

ME/CFS, Fibromyalgi, MS och Kronisk borrelia kan gå att bota!

BOTA BORRELIA - CURE LYME

Bilangual Blog with the intention to bring out the truth about lyme disease and vindicate Swedish patients.

Resilient Peace

A journey in knowing the peace that surpasses all understanding and is resilient through life's harshest storms

TS Koti

TS Kodin katon alla asuu laadukkaita blogeja, artikkeleita, kuvia ja videoita asumisesta, sisustamisesta, rakentamisesta ja puutarhanhoidosta.

Luontaisnetti

Ottaa kantaa ajankohtaisiin aiheisiin

Sairaan kaunis maailma

Blogi borrelioosista, About Lyme disease

Insektarium

Owady Łodzi i okolic

eSiru

goes

Värssyjä

... sanoja kaikkiin tilanteisiin.

Heavenly Raindrops

God-inspired words and images to bring blessings like rain

The Bonny Blog

The Good Blog

Thomas and Friends

A site about cats!!!

the garden cat

Gwendolen's new leaf

%d bloggers like this: